Stele fixe, Marele An si 2012

Autor: Sorin Bratoveanu

Analizarea cu atentie a unui Mare An (An Platonic), a diviziunilor lui temporale, a conotatiilor ezoterice conexe, ne poate conduce la concluzii foarte interesante.

Asadar, Marele An Cosmic are o durata de 25920 de ani terestri, adica durata de precesie completa a echinoctiilor (de fapt, a axei polilor terestri). Orice an are 12 luni, deci impartind Marele An la 12 obtinem o Luna Cosmica cu o durata de 2160 de ani. O Luna Cosmica este exact durata unei Ere Zodiacale. Ultima Era, cea a Pestilor, a inceput, cu aproximatie, in preajma nasterii lui Yehoscoua ben Yosef (care a fost cunoscut drept Iisus Christos).
In derularea Marelui An, inceputul Erei Pestilor a coincis cu un echinoctiu de primavara cosmic (chiar daca aparent regresiv, caci s-a trecut de la Berbec la Pesti), ceea ce a fost bine marcat in misiunea cristica, la modul simbolic: intrarea lui Iisus in Ierusalim e intimpinata cu mladite vegetale, simboluri ale primaverii, rastignirea si reinvierea Mantuitorului se produc tot primavara (anotimp ce este sinonim cu reinvierea naturii), iar dupa episodul Golgota se produce sfasierea cortinei din Templul de la Ierusalim (ce coincide, simbolic, cu un rasarit de Soare, similar simbolismului echinoctiului, dupa o „noapte” spirituala).

Daca impartim 2160 (o luna cosmica) la 30, obtinem 72 de ani terestri, adica durata unei zile cosmice. Prin urmare o zi din Marele An dureaza 72 de ani terestri. Dar tot 72 de ani dureaza tranzitul unei stele fixe peste un grad zodiacal. Deci tranzitul complet al unei stele fixe printr-un semn zodiacal dureaza cam 2160 de ani sau o luna cosmica (o Era Zodiacala). In fiecare Era, o stea fixa se afla intr-un alt semn. Spre exemplu, steaua malefica Algol se afla acum in ultimul decan al Taurului (la aproximativ 26 de grade), ceea ce se concretizeaza, ca influenta, printr-o obsesie materialista foarte mare – dorinta de inavutire, de dominare sau de ierarhizare a oamenilor pe baza posesiunilor detinute, tendinta majora de a anula sau ignora orice valori elevate (umaniste, spirituale, morale) in favoarea celor materiale, iata niste realitati ce nu pot fi negate.

Dar unde era Algol cu o Luna Cosmica in urma? Atunci, omenirea se afla la finalul Erei Berbecului, iar Algol in Berbec a generat, alaturi de alte influente astrale, toate razboaiele feroce pe care le-au dus regatele si imperiile antice (romanii, persanii, macedonenii, babilonienii etc.), dar si iudeii (dupa cum vedem descris in Vechiul Testament). De altfel, toate stelele fixe se aflau in urma cu peste 2000 de ani in zodiile precedente celor in care se afla acum, ceea ce explica (astrologic vorbind) tabloul caracteristic antichitatii (aici se pot face multe interpretari, conexiuni etc.).

Dupa opinia unor clarvazatori moderni, ultima Zi Cosmica (de 72 de ani) a inceput in 1940 si se incheie in anul 2012. O Ora Cosmica (72 ani/24 ore) dureaza 3 ani terestri. Prin urmare, acum ne aflam, in aceasta Zi Cosmica (ce a inceput la solstitiul de iarna din 1940) in preajma orei cosmice 23 (11 noaptea). Ne aflam intr-un moment, cosmic vorbind, in care Soarele se afla in casa a IV-a (cum se afla zilnic, intre 22 si 24, cu aproximatie), in Pesti (Era Pestilor, nu ?), deci Ascendentul momentului se afla in Sagetator. Aceasta pozitie corespunde unui moment de somnolenta, cand oamenii se asaza in pat si lasa in urma grijile zilei incheiate. Pozitia Ascendentului indica anumite preocupari metafizice sau religioase inainte de culcare (rugaciunea dinainte de culcare, urmata de marea calatorie astrala a somnului si a visului).

Dar la cate grade se afla Soarele cosmic in Pesti (cat mai e pana se incheie Era Pestilor)? Daca privim cu atentie finalul de calendar maya si toate profetiile acelei civilizatii, spunem: 29 grade si 57 minute Pesti. Pe 20.12.2012 Soarele, in miscarea de precesie a echinoctiilor, va fi la 00 grade si 00 minute Varsator. Adica va incepe Era Varsatorului (o noua Luna Cosmica). Va fi ora cosmica 00:00 (o noua zi cosmica, care incepe cu miezul noptii). Vechea zi si noua zi incep, conform astrologiei chineze, la Ora Sobolanului (intervalul 23 – 1).

Dar cand se va trezi omenirea din somnul noii zile si al noii luni? In 2015 se face ora cosmica 1 (noaptea), deci inca se doarme. In 2018 se face ora cosmica 2 (noaptea), deci inca se doarme. In 2021 este ora 3, in 2024 este ora 4, in 2027 este ora 5 si apar semne de trezire, in 2030 este ora 6 (dimineata) si Marea Trezire colectiva poate avea loc. Conform unor profetii facute de Iisus, lunga perioada de orbire, somn, suferinta, materialism se va incheia in 2030.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2012

vise ...