luni, 11 octombrie 2010

Părinţii funcţionează ca nişte oglinzi pentru copiii lor. Reacţiile părinţilor faţă de copii determină imaginea de sine pe care şi o formează aceştia.


Când descurajăm visurile mari ale copiilor noştri, o facem pentru nu vrem să sufere sau să fie dezamăgiţi. Dar adevărata suferinţă vine nu din viaţă - care are felul ei de a ne călăuzi spre ţelurile autentice -, ci din a le spune copiilor noştri că nu vor reuşi. Crescând în mediul potrivit, copiii înfloresc. Când părinţii îşi fac timp să şi asculte copiii şi să le vorbească, aceştia se simt iubiţi, încurajaţi şi capabili. Stima lor de sine se dezvoltă, au încredere în ei înşişi şi dobândesc atitudini pozitive faţă de viaţă.

Tony Humphreys îi ajută pe părinţi să creeze un mediu familial care întăreşte stima de sine. Autorul arată clar că, fără a acorda atenţie conflictelor interne şi stimei de sine a copiilor, avem puţine şanse de a le stimula dorinţa de a învăţa. El conturează un plan clar de promovare a dragostei de învăţătură a copiilor, subliniind faptul că binele afectiv al copiilor este piatra de temelie a dezvoltării lor educaţionale şi generale.

  • Titlu: Stima de sine – cheia pentru viitorul copilului tău
  • Autor: Tony Humphreys
  • Pret intreg: 25 RON
  • Pret redus: 22.5 RON
  • Disponibilitate: pe siteul www.efpublishing.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu