suntem pe ultima suta de metri ... si noi tot dormim


Saccsiv's Weblog
PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …

Posted in
ANGELA MERKEL, SUVERANITATE by saccsiv on iulie 14, 2010
   Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:
   Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.
   Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.
   Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.
   Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.
   Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.
   Comentariu saccsiv:
   Nu stiu daca se va aproba, insa in caz ca da, consider Romania incadrabila in categoria statelor ce li se vor impune o conducere externa. Dar poate ca asta si urmaresc cei din conducerea actuala a tarii:
PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

DATORIA totala a ROMANIEI: peste 86.000.000.000 (86 MILIARDE EURO)

Articolul zilei (26.10.2009) : Am fi putut hrăni toată Germania, dăm de mâncare la doar un sfert de Românie

Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

Ilie Serbanescu reaminteste de ce a venit FMI-ul si ca Romania nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii …

VIDEO: Ministrul finantelor Sebastian Vladescu vorbeste despre UN SISTEM ECONOMIC NOU si despre RAZBOIUL DE DUPA CRIZA …

VIDEO: SE VINDE TOT, suntem intr-un PROGRAM DE DEZINTEGRARE NATIONALA DIRIJAT DIN AFARA

Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCURI DE NOROC …

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

Seful e-Romania: un proiect care „NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI”

Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia “Asta e viata” cu motto-ul lui Barack Obama „YES, WE CAN”

Cateva detalii despre cativa dintre vatafii vostri

Basescu – CSAT identifica printre amenintarile la adresa SIGURANTEI NATIONALE: presa, radicalizarea religioasa, terorismul cibernetic, propaganda in mediul virtual, pandemiile …

Comentarii

  1. Da Ileana, din pacate suntem cu un picior in groapa !Din punct de vedere economic, ne apropem de a fii insolvabili, imprumutandu-ne excesiv de la FMI si BM dar fiind incapabili sa avem productie viabila pentru a produce banii care vor fi directionati catre plata datoriilor. Si uite asa, este pusa in joc integritatea si securitatea statala a Romaniei prin subminarea economiei nationale !
    Siguranta nattionala ! Din pacate acesti conducatori si guvernanti, nu dau doi bani pe acest dicton. Conteaza siguranta lor personala !
    "Iacta alea est"!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Acesti conducatori si guvernanti"?!
    Ti se pare ca am avut vreodata conducatori si guvernanti devotati poporului roman? Si ma refer la ultimii 100 de ani, nu la ultimii 20 care reprezinta apogeul minciunii si inselatoriei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

2012

vise ...