2012

A inceput nebunia anului 2012 cand, conform unora, s-ar termina lumea. Acei "unora" au interpretat sfarsitul calendarului mayas ca fiind sfarsitul lumii. Binenteles ca exista doua tabere care se contrazic. Unii "hais", altii "cea". Daca nu ar fi asa ... ce s-ar mai discuta? Daca totul ar fi clar, limpede, pe intelesul tuturor ... nu ar fi viata plictisitoare? Asa ... ne certam, ne paruim, ne impunem, ne aratam "valoarea", "inteligenta" ... parca e mai interesant asa, nu? :))

Nu inteleg de ce acest tam-tam cu sfarsitul lumii. Ok. Se sfarseste. Si?! Nu muri toti odata si-odata? Este careva nemuritor printre noi? Si daca ar fi, tot nu i-ar pasa de sfarsitul lumii ... doar e nemuritor, nu?
Si mai e ceva ... care lume se sfarseste? Lumea asta? Lumea celalata? Lumea de apoi? Daca e "de apoi", pai e clar ca vine dupa un sfarsit. Adica, s-a sfarsit odata ... ne sperie inca un sfarsit? De ce? Nu e nici primul, nu va fi nici ultimul.

De ce nu se spune ... "2012 un nou inceput"? Nu stim ce va fi, dar tocmai de aceea, eu aleg sa fiu optimista si sa cred ca, daca 2012 inseamna cu adevarat un punct de cotitura pentru umanitate, va fi un nou inceput, mai bun.

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am modificat comentariul un pic:
    2012 ! Ce nebunie ? Vor fi trecuti 3 ani de noua prezidentie, criza economica ..cine stie, ori asa, ori mai bine sau mai rau.
    Pai sfaritul lumii se datoreaza intr-un fel noua insine, prin poluarea exesiva, aparitia unor noi virusi care ne dau batai de cap, foamete si saracie, criminalitate, haos, etc..
    Om trai si om vedea dar pana atunci vorba lui Badea: "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !"

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ... sunt de acord cu Badea ... :))
    Eu ma refeream in special la aparitia cartilor, filmelor, documentarelor .... pe aceasta tema. E similar cu ce s-a intamplat in 2000. Daca iti mai aduci aminte, a fost o nebunie. Stiu ca atunci a pornit de la datele setate in calculatoare, care nu erau prevazute sa inceapa cu cifra 2 ... Dar, s-a escaladat si s-a ajuns la o adevarata isterie.
    Abia astept sa vad ce va fi in 2011 :D

    RăspundețiȘtergere
  4. de acord cu tine - 2012 un nou inceput...si nu trebuie sa ne sperie, suntem pregatite nu-i asa?
    De ce isteria asta cu sfarsitul lumii? Pentru ca in frica oamenii sunt mai usor controlabili si manipulabili... Si poate ca unii au interese mari care trebuie satisfacute
    Lumea oricum se schimba in fiecare clipa si pentru cineva, undeva,in aceiasi clipa, este cu siguranta sfarsitul lumii...asteia cel putin
    Astept cu incredere lumea de dupa 2012 :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am inteles niciodata persoanele care au extrem de mult (ma refer la avere) si isi doresc si mai mult. Sunt si pe plaiurile noastre mioritice indivizi cu averi colosale, dar tot mai auzi de manariile pe care le fac pentru a-si spori averea si/sau faima. De parca le-ar duce cu ei in mormant. Dar, eu sunt convinsa ca totul se (ras)plateste ... indiferent de lumea in care evoluezi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

vise ...