2 Cursuri de Nutritie Constienta in Bucuresti


http://sspirulina.wordpress.com/2011/02/01/2-cursuri-de-nutritie-constienta-in-bucuresti/



Sanatatea vine… mancand!
9 februarie 2011 si 17 februarie 2011

Omenirea este confruntata cu o avalansa de boli cronice, cantitati imense de hrana sunt risipite pur si simplu in tarile dezvoltate, in timp ce milioane de alti oameni sufera de foame. In topul cauzelor de deces in lume, molimele au fost inlocuite de cancer, boli de inima, diabet si alte maladii cronice, toate avand la baza alimentatia nesanatoasa. Hrana se produce acum pe scara larga, utilizandu-se noi metode de crestere, conservare si transport, insa noi suntem din ce in ce mai bolnavi. Iar generatiile ce vin sunt condamnate la a trai cu cel putin 10 ani mai putin decat generatia anterioara, doar sub efectul hranei consumate. 

Traim vremuri paradoxale: suntem beneficiarii celui mai mare progres material si informational, dar totusi nu mai stim care ne sunt reperele in aceasta abundenta de material si de informatie. Stim multe, avem multe, dar nu mai suntem siguri daca stim esentialul sau daca ceea ce avem reprezinta esenta pentru mentinerea fiintei noastre in stare de sanatate deplina.

Ce se intampla de fapt? De ce intentiile de a produce hrana ieftina pentru mase mari de oameni au condus la o recrudescenta a cancerelor si bolilor cronice? De ce am uitat ca un aliment ingerat in corpul uman are rolul de a influenta atat corpul fizic, cat si mintea si emotiile omului?
Am uitat ca in secolele trecute cultivarea, prepararea si consumarea hranei erau acte sacre, am uitat ca in casele din vechime bucataria reprezenta centrul casei, “vatra”, cu rol in consolidarea relatiilor familiale. Am uitat ca starea de spirit a stapanei casei se transfera in hrana in timp ce ea gatea. Am uitat ca Hipocrate spunea “fie ca hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana”. Am uitat sa ne hranim constienti de importanta acestui act.

Consumam hrana haotic, din motive total diferite decat acela de a ne ajuta trupurile si mintile sa ne poarte prin lume in mod armonios si sanatos. Acest seminar nu este un curs teoretic despre nutritie, gastronomie sau slabire. Este un seminar nascut dintr-o experienta personala de intelegere a bolii si a rolului acesteia de a transmite un semnal de alarma. Este un seminar nascut din practica, din alegerea constienta, zi de zi, de a consuma hrana ce place corpului si nu hrana ce place poftelor. Este un seminar despre experienta personala a reimprietenirii corpului cu hrana, mintea si emotiile, ca urmare a unor alegeri nutritionale noi.

Acest seminar este dedicat tuturor celor ce cauta remedii la disfunctionalitatile corpurilor lor, celor ce se simt din ce in ce mai obositi fara cauze evidente, celor ce au devenit constienti de importanta hranei dar nu au informatii concrete despre punctul de plecare sau locurile concrete de unde isi pot procura hrana ideala. Dar este dedicat si celor ce simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare si nu stiu cum si de unde sa isi ia puterea de a schimba ceva, cat si celor asaltati de informatii adesea divergente pe aceasta tema, care cauta acum repere noi, simple, de bun simt, care sa rezoneze cu fiinta lor.
Este dedicat tuturor celor ce simt ca simplul act de a manca e mai mult decat un automatism, fiind de fapt un act perfect constient de armonizare cu energiile intregului univers.

Cand?            9  februarie 2011
                      17 februarie 2011
Unde?           Casa Satya, Bd. Banu Manta 25, Bucuresti
Cat?              120 RON
Cine?            Dana Lupu
Inscrieri la   sspirulina@yahoo.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2012

vise ...