Taverna Sarbului vs.Bun simt!

In weekend am fost la Sinaia cu niste prieteni fotografi. Cum era de asteptat, pe la pranz ne-a apucat foamea si am decis sa mergem la Taverna Sarbului. Nefericita decizie! Mi-a stricat toata ziua. Va explic imdeiat de ce.

In lista de bauturi racoritoare aveau trecute, printre altele, urmatoarele doua bauturi: "limonada - 6 lei" si "citronada ... / miere - 12 lei". Aproape toti am comandat "limonada". Chelnerul ne intreaba "vreti cu zahar sau cu miere". Binenteles ... "cu miere". Dupa ceva timp, insetata fiind, mai comand o limonada. Chelnerul ma intreaba din nou "cu miere sau cu zahar". Eu: "cu miere". El, facand un sumar pentru ca si celalti comandasera diverse: "Deci .... si o citronada". Eu "nu citronada. limonada!". El da din cap aprobator si pleaca.

Voi ce ati fi inteles din asta? Ca va aduce limonada, nu? Si totusi mi se aprinde becul ca ceva nu e in ordine. Cand a adus bonul, ce sa vezi? Becul functiona corect :) La toata lumea trecuse citronade in loc de limonade. L-am chemat urgent la apel si i-am explicat ca noi am comandat limonada nu citronada. Binenteles ca vina era a noastra, dupa parerea lui, ca am cerut cu miere. El ne-a intrebat daca vrem cu zahar sau cu miere. Daca am vrut cu miere automat am primit un "upgrade" de 6 lei/2 lingurite de miere. Ce daca in meniu nu se precizeaza asta? Daca am vazut ca nu ne intelegem cu el, am cerut sa vina seful de sala. "Nu este momentan". Din ce in ce mai hazliu, nu? A, din "greseala" mai bagase si o portie de cartofi pe care nu a ceruto nimeni. Eu i-am spus ca nu platesc 6 lei pentru 2 lingurite de miere, si pentru ca nu am fost informata, consider ca este responsabilitatea lui. Dupa mai multe minute si runde de negocieri, a modificat bonul scotand 4 citronade din 8 si bagand 4 limonade in schimb. :))))) Ce mai incoace incolo, furt pe fata.

Dar, partea cea mai tare abia urmeaza. Datorita acestui incident neplacut eu am spus ca nu merita sa ii lasam bacsisul clasic. De fapt, nu merita nici cinci bani. Ca asta ar insemna ca noi toti sa incurajam hotia lui. Ghici cum a fost? La o comanda de 400 ron, el a primit o spaga de 13 ron :))))) Pai ... ori incurajam ori nu, ce naiba! Si daca niste intelectuali fac asta, atunci cum sa te miri ca tara asta este unde este? Ca se fura ca-n codru si nimeni nu face nimic ca sa stopeze infractionalitatea. Nu numai ca nu facem nimic sa stopam furtul, dar il mai si incurajam. Ca de, noi suntem "cu bun simt".

Adica ... daca nu vrei sa fi furat si te lupti pentru dreptate esti lipsit de bun simt?!

Comentarii

  1. Ileana, stai linistita. Am patit o alta mizerie din partea asa zisilor patroni de pensiue de doi bani din statiunea Ranca - Gorj. Camera la preturi mari cu servicii mizerabile. Am jurat ca nu maicalc in acea statiune plina de hoti si recomand tuturor care citesc blogul tau.. OCOLITI STATIUNEA RANCA ! Este frumoasa zona, peisaj fantastic dar..plina de hoti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa zic?! Urat ca exista genul asta de pungasi. Urat ca noi nu stim sa ii punem la punct.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

2012

vise ...